Οι Intel Skylake-X και Kaby Lake-X θα έρθουν τον Αύγουστο 2017

Η Intel σκοπεύει να προχωρήσει στην κυκλοφορία των High-end επεξεργαστών Skylake-X και Kaby Lake-X τον Αύγουστο του 2017. Η ανακοίνωση εκκίνησης κυκλοφορίας πολύ πιθανόν να γίνει στην Gamescom 2017, και αμέσως μετά να κυκλοφορήσουν στην αγορά, σύμφωνα με το Benchlife.

Τέσσερις διαφορετικοί i7-7000 επιβεβαιώθηκαν

Οι Skylake-X και Kaby Lake-X επεξεργαστές, θα κυκλοφορήσουν στην Gamescom 2017, που θα λάβει μέρος στο Cologne της Γερμανίας. Η σειρά, θα αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς επεξεργαστές, βασισμένη στην πλατφόρμα X299. Όλοι οι επεξεργαστές θα είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι υπό την διαδικασία των 14nm, με τους Kaby Lake-X πολύ πιθανά να έχουν ένα μικρό προβάδισμα εξαιτίας των βελτιώσεων στην διαδικασία. Αυτό θα καταλήξει σε καλύτερους χρονισμούς με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, εν ολίγοις πιο αποδοτικοί.

Η σειρά θα περιλαμβάνει μοντέλα 10, 8, 6 και 4 πυρήνων. Τα 3 πρώτα (6, 8, 10 πυρήνων) θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Skylake, ενώ το 4 πυρήνων θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kaby Lake που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Όλα τα τσιπάκια Skylake-X θα χαρακτηρίζονται από TDP των 140w, ενώ το τσιπάκι Kaby Lake-X από TDP των 112w. Όλοι θα ονομαστούν σύμφωνα με την σειρά Core i7-7000.

Αξίζει να ειπωθεί, ότι στις λεπτομέρειες της πηγής, αναφέρεται ότι κανένας από τους 4 επεξεργαστές δεν θα είναι “X”, αλλά όλοι θα είναι “K”. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση σε αυτό, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι κατά την εκκίνηση κυκλοφορίας, δεν θα υπάρχει “Χ” επεξεργαστής. Μπορεί να προστεθεί αργότερα, αλλά αυτό μάλλον σημαίνει ότι το 10πύρηνο μοντέλο θα κοστίζει ελάχιστα λιγότερο από τον Core i7-6950x. Η πηγή αναφέρει επίσης ότι η Intel τροποποίησε το υποσύστημα της cache, για να γίνει πιο ισορροπημένη και να αυξηθούν οι επιδόσεις.


Η πλατφόρμα X299 θα υποστηρίζει Kaby Lake-X αλλά και Skylake-X επεξεργαστές

Το νέο X299 chipset της Intel, θα είναι το τελευταίας τεχνολογίας PCΗ για την υποστήριξη των νέων επεξεργαστών enthusiast. Η νέα πλατφόρμα X299 θα βασίζεται στο socket LGA 2066 και θα είναι συμβατή με τουλάχιστον δύο γενιές επεξεργαστών. Στο θέμα χαρακτηριστικών, το X299 chipset θα προσφέρει ως και 24 PCI-E Gen 3.0 lanes. Θα προσφέρει επίσης ως και 4 κανάλια μνήμης RAM με ταχύτητες DDR4 2667Mhz (native). Οι Kaby Lake-X θα υποστηρίζουν μόνο 2 κανάλια μνήμης RAM, πάλι με ταχύτητες ως και 2667Mhz (native).
 
 

Τέλος, θα υποστηρίζει επίσης 10 x USB 3.0, 8 x USB 2.0, SATA 3.0, Intel Lan (Jacksonville PHY) ελεγκτές. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνονται το βελτιωμένο SPI, LPC, SMBus και HD Audio, τα οποία είναι ενσωματωμένα “κάτω από το καπό”.

Οι νέοι επεξεργαστές θα αντιμετωπίσουν τους enthusiast Ryzen της AMD, που να κυκλοφορήσουν σύντομα εντός του πρώτου τριμήνου 2017. Με την κυκλοφορία να αναμένεται τον Αύγουστο του 2017, οι διάφοροι συνεργάτες της Intel αναμένεται να επιδείξουν τα X299 προϊόντα τους στην Computex τον Ιούνιο του 2017.

Πηγή : pcbuilding.grcomments powered by Disqus
Πρόσφατες ειδήσεις
LiveZilla Live Chat Software


Πρόσφατες εικόνες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για περισσότερα εδώ